maanantai 2. kesäkuuta 2014

Unkari

Moikka kaikille !:)

Lähdettiin viikko sitten aikaisin sunnuntai aamuna kauan odottamallemme luokkaretkelle Unkariin. Oon (tai olin ennen kuin koulut loppuivat) siis musiikkiluokalla ja tämän saman porukan kanssa on tullut vietettyä jo seitsemän yhteistä vuotta.
Matkamme alkoi sunnuntai aamuna koulumme parkkipaikalta kuuden aikoihin, jolloin hyvästelimme perheemme ja hyppäsimme hieman unisina bussiin, joka kuljetti meidät lentokentälle. Lento lähti puoli kymmenen ja kesti muutaman tunnin. Itse olin tullut edellisenä päivänä kipeäksi, joten olin jo vähän kahden vaiheilla uskallanko matkalle edes lähteä, etten sairastuisi vielä enemmän.
Koneesta päästyämme suuntasimme bussilla Kecskemetin kaupunkiin, joka sijaitsi puolentoista tunnin ajomatkan päässä Budapestistä. Majoituimme hotellihuoneisiin, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan kaupunkiin ja etsimään jotain syötävää.
Jo heti ensimmäisenä päivänä aikaa jäi myös shoppailulle. Tämä kyseinen kauppahalli taisi osoittautua jokaisen retkellä olleen tytön lempi kaupaksi. Niin paljon kenkiä ja vaatteita, eikä ollut hinnalla pilattuja! Sunnuntain yritin ottaa mahdollisimman rauhassa ja nukkua busseissa, sillä olin vielä hieman kipeä.
Matkan ensimmäinen kokonainen päivä maanantai, alkoi yhdeksän aikoihin hotelli aamiaisella. En ollut enää muuten kipeä, mutta ääni oli tosin lähtenyt kokonaan, enkä siis voinut puhua tai laulaa. Voitte vaan kuvitella kuinka hankalaa on olla muutama päivä aivan hiljaa tälläiselle ihmiselle, joka normaalisti höpöttää lähes tauotta.
Aamiaisen jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa pienelle kierrokselle kaupunkiin.
Ehdimme vapaa-ajalla hieman shoppailla ja ostaa eväitä yhteiselle piknikille.
Illalla menimme pitämään tunnin mittaisen konsertin paikalliseen musiikkiopistoon. Ääneni menettäneenä auoin sujuvasti suuta koko konsertin ajan. Konsertin jälkeen menimme vielä kaikki yhdessä illalliselle.
Tiistaina lähdettiin jo heti aamusta erääseen musiikkimuseoon. En ollut kovin innoissani lähdössä museoon, mutta sain yllättyä positiivisesti. Opas oli oikeasti hauska ja oli kiva kuulla hänen soittamanaan erilaisia soittimia, joista en ollut aikaisemmin kuullut. Päivällä suuntasimme paikalliseen kylpylään, jossa vietimme muutamia tunteja.
Illalla lähdimme tyttöporukalla ravintolaan syömään hyvin ja nauttimaan toistemme seurasta. Ruuan jälkeen halusimme vielä käydä kävelemässä keskustassa, sillä kaupunki oli ainakin omasta mielestäni tosi kaunis pimeällä. Tiistainkin sain viettää hiljaa ääneni menettäneenä. Ihan illasta kun oltiin päästy hotellille säikähdin kun huomasin, että mun kieli on sininen! Ja ei, se ei ollut värjäytynyt mistään ruuasta, joten lähdettiin sitten yhden opettajan kanssa sairaalaan, koska olihan se pakko varmistaa mikä mulla on. Käytiin yhteensä kolmessa sairaalassa, ja kai mulla sitten oli jokin virus. Ei sitä sen tarkemmin tutkittu, ja lähtihän se väri yön aikana onneksi.
Keskiviikko aamuna aamiaisen jälkeen oli aika pakata matkalaukut ja tyhjentää huoneet, sillä vaihdoimme viimeiseksi yöksi kaupunkia ja hotellia.
Meidän musiikin opettaja tarjosi vielä kaikille jätskit ennen kuin siirryimme bussiin kohti Budapestiä.
Kun oltiin saatu Budapestissä vietyä laukut huoneisiin, lähdimme yhdessä suunnistamaan ja etsimään Hard Rock Cafe:ta. Ruoka oli hyvää ja tykkäsin muutenkin paikan sisustuksesta ja olemuksesta. Ruokailun jälkeen lähdettiin jälleen hieman shoppailemaan.
Torstai aamuna hypättiin kaikki yhdessä hop on hop off -bussiin, joka pyöritti meitä ympäri Budapestiä.
Bussi jätti meidät jonkun vuoren päälle, ja siellä oli kyllä kieltämättä kivat näköalat!
Iltapäivällä ennen lentokentälle lähtöä käytiin vielä täyttämässä mahat kotimatkaa varten.
Saavuttiin koululle vielä torstai-illan puolella. Matka oli erittäin onnistunut ja jätti varmasti paljon muistoja jokaiselle reissussa mukana olleelle. Kaikki päästtiin turvallisesti ehjinä perille ja mullakin alkoi ääni pikkuhiljaa palailla loppu viikosta. 

Asuista ja ostoksista on tuolssa vielä muutama postaus liittyen tähän matkaan !:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti